Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin mutasavvertır.

Yangın merdivenleri, beniâdem hayatını riske atmadan negatif durumlarda hızlı bir şekilde tahliyesini katkısızlamaya yaramaktadır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Yeksan şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir binası vardır.

Yangın Kapısı Kolu aşağı muhik itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayan Panik Kanat yapısında kullanılır. Muhatara çabucak ihtiyaç duyulan bu aparat epey işlevsel ve kabahatsiz olmalıdır.

Muayyen şartlar altında özlük saykaloriın bulunma ihtimaline göre farklı ve farklı yalnızçlar derunin kullanılan yapılarda yönetmeliğin getirmiş olduğu farklı zorunluluklar kılgı kayranında kaçış merdiveni adı ile bile hatıralmaktadır.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Kıvılcım almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yangın dayanıklılık derslikı: Bir yapı malzemesi ve/yahut elemanını normal ısıtma ve basınç koşulları altında TSE 1263, TSE 4065 ile alakadar Avrupa standartlarında belirlenen yanmaya metanet deneyleri sonucunda saptanan yangına dayanım süresini belirler.

Yangın kadar ivedili durumlarda dâhilen yumuşak bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma engel olmayan bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini mideeriye hapseder.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendi kendine otomatik olarak kapanarak eminği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilişkilı olarak değişmiş olur.

Husus 3- Kaçış merdiveni yapının haricinde kalabilir. Fakat bununla alakadar uyulması gereken birtakım kurallar bulunan. örneğin; bir yapının yahut binanın yüksekliği 21.50 metreden aşkın ise yapı dışına ayan merdiven örgülmasına cevaz verilmemektedir.

Bir öteki şgeri ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir etki olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan okkalı olmaması gerekir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve duman sızdırmaz özellikleri tamamlanmak Yangın Merdiveni Kapısı zorundadır.

Kısacası yangın merdivenlerinin bulundurulması zorunlu ancak kullanımı sadece yaşanan güçlük durumlarda tercih edilmelidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *